Ginger x2!

Halloj!! 
Igår träffade jag Tilda på stan efter skolan, drog och köpte hårfärg på shock och sedan färgade vi om mitt hår :D Blev röd dip dye, använde directions hårfärg "poppy red":) Innan har jag färgat med "ebony" men den blev grön efter en tvätt typ. Idag träffade jag Tilda igen, drog på stan och köpte lite kläder. Shoppade bland annat ett par svarta Dr Denim :D Sedan drog vi hem till mig, käkade, snackade, flummade, lyssnade på musik och bakade. När Tilda gått körde jag ett pass Zumba, tog en dusch, ringde K på skype och nu sitter jag här och skriver xD Försökte ta ett kort på håret men det är väldigt mörkt i rummet så det är svårt å se färgen. Plus att jag har ett headset på mig så ser ut som om jag har diadem xD Men men, här kommer en bild i alla fall. 
 
Poppy red 
 Ebony 
 Ebony efter några tvättar xD 
 
 
 
 

Sant

 

Trippel chockladcupcakes!


Hej hej!! Här kommer ett recept på goa chokladmuffins som jag bakade igår :)
 
Ingredienser muffins:

115 g mörk choklad
 
 
85 g rumstempererat smör
175 g farinsocker
2 separerade ägg
185 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
1 nypa salt 
2 1/2 dl mellanmjölk
1 tsk vaniljsocker 
 
Gör såhär: 

Värm ugnen till 200 grader.
Ställ 16 pappersformar i 2 muffinsplåtar. 
Smält chokladen (i vattenbad eller i micro), ställ åt sidan och låt svalna något.
Vispa smör och farinsocker med elvisp i en bunke till en slät smet. Tillsät långsamt äggulorna och vispa ordentligt. Häll sedan ner den smälta chokladen och vispa väl igen. 
Sikta ner mjölet, bikarbonatet, saltet och bakpulvret i en annan bunke. Häll mjölken i en kanna och rör ner vaniljsockret. Tillsätt gradvis en del av mjölblandning och sedan en del av vaniljmjölken till smeten. Vispa väl och upprepa tills allt mjöl och mjölk är slut. 
Använd en ren bunke och rena vispar. Vispa äggvitorna hårt tills styva toppar billdas. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott tills allt blandats. 
Fördela smeten i pappersformarna. De ska fyllas till ungefär två tredjedelar. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna i muffinsplåtarna i cirka 10 minuter, ställ sedan på galler för att svalna helt. 
Glassera tillsist med mjölkchokladglysren (recept nedanför).
 
Ingredinser mjölkchokladglasyr: 

300 g mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
2 msk smör, rumsvarmt 
1/2 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro. När chokladen är smält rinnig, häll den i en stor bunke och ställ åt sidan. 
När chokladen svalnat tillsätter du grädden, smöret och vaniljsockret. Vispa ordentligt med elvisp tills allt är väl blandat. Låt den sedan stelna i kylskåp i ungefär en halvtimme. Tag sedan ut, vispa upp igen och spritsa på muffinsarna. Tillsist kan man smälta vit choklad och spritsa mönster på ett bakplåtspapper, sätta i kylen och sedan använda som dekorationer. Eller bara riva och lägga uppepå. Till detta behövs cirka 100 g vit choklad. 
 
Lycka till! 
MVH 
Lisa A

Bakning <3

Heej! 
Den senaste veckan har jag bakat sjukt mycket! Att baka är det bästa jag vet och min dröm är att en dag bli konditor :) Idag hade pappa med sig ett gäng chokladcupcakes som jag bakade igår till jobbet. Ska lägga ut receptet här på bloggen sedan. I alla fall! Nu är praon slut, lite tråkigt tycker jag. Trivdes riktigt bra faktiskt! Har haft många bloggideer det senaste men har inte orkat ta tag i det å göra nåt inlägg :P Idag har jag i alla fall cyklat, promenerat, hjälpt brorsan lite med hans halloweenkostym, snackat med K och spelat LoL. Ska förmodligen titta på någon skräckfilm med K nu, gaahahahhaha jag som är så lättskrämd :( Jaja hoppas jag överlever! 
Slänger in en bild på några tröjor som jag beställde för ett tag sedan.
 
 
Mina nya tröjor ;D 

RSS 2.0