Hoppas, hoppas!

Hej! Vårat internet är fortfarande nere så får blogga från mobilen. Men vi fick en ny rauter på posten i dag så förhoppningsvis så löser det sig i kväll!! Hoppas verkligen på det!! Dom senaste dagarna har jag läst ganska mycket, testat lite nya recept och varit hos optikern för att få ett intyg till körkortstillståndet. Nu har jag ätit ganska sen frukost och om några timmar ska jag ut och springa med brorsan! Tror jag kommer dö...... Jag har sämre kondis än en pensionär och min brorsa springer typ varje dag.... Så japp, får bara hoppas på att jag överlever. Vi ska springa runt en sjö så planen är att avsluta med ett dopp! :D (tror det var så han lurade ut mig....) Har i alla fall klunkat i mig massa vatten nu och ätit en rejäl frukost. Så får nog vänta några timmar innan vi springer om jag inte vill få håll direkt xD Tillsist så är jag jätteglad för att Lisa kom hem från England idag!!! :D Har saknat henne sjukt mycket och i morgon ska vi träffas och gå på stan! :) Nu är det också bara 12 dagar kvar tills vi åker till Spanien tillsammans!!!!!!!! :D Längtar så jag spricker!!
Kramis!!

Borta ett tag....

Hej!
Har varit lite dåligt med uppdatering dom senaste dagarna. Det beror dels på att vårat wifi här hemma har slutar fungera och jag då måste blogga från mobilen vilket var ganska jobbigt sist jag provade... Så kommer vara lite dålig uppdatering tills det är fixat. Men men, lite kort om vad som hänt. I förrgår bakade jag bagels, i förrgår natt sydde jag en bädd till Trisse (lägger ut bild senare) och i går bakade jag rabarbercupcakes. Idag har jag fixat lite med cykeln och börjat läsa en ny bok. Känns sjukt tråkigt att inte kunna titta på Vampire diaries nu när internetet är nere :( I morgon ska jag in en sväng till stan på förmiddagen annars så har jag inga andra planer. Ha det gött så länge!! Är avundsjuk på er som har wifi hemma nu ;)
Kraaaaam!

Mysdag

Hej!!!! 
Idag blir det en riktig mysdag. Hade jättekul igår och skrattade så att jag nästan grät xD Men kom hem ganska sent i natt så är betydligt segare idag. Har i alla fall ätit en rejäl frukost, druckit kallt nescafe (det är jäääättegott) och tittat på ett avsnitt av vampire diaries. Nu tömmer jag mobilen på bilder och ska så småning om uppdatera den. Det är ganska grått och mulet ute så blir nog mest att sitta inne idag. Har planer på att baka bagels lite senare, men annars så har jag inget annat bestämt. Jo föresten, måste spela lite Sims också :) Men vet inte om jag kan göra det samtidigt som jag laddar över bilder från mobilen till datorn... Har "bara" 1792 bilder kvar att importera.... Men men, kan ta och knåda ihop bagelsdegen så länge, den ska ändå jäsa i en timme sedan.
 
KRAMIS
 

Studenttårtor!

Hej!
Kom på att jag inte har lagt upp dom två studenttårtorna som jag bakade för några veckor sedan. 
Så här kommer dom! 
 
KRAM
 

Fotoramen är uppe!

TJO! 
Satt uppe ganska länge i natt och försökte fixa lite olika saker, men det gick inte så värst bra. I morse tog jag det ganska soft i alla fall, åt bagels till frukost och tittade på vampire diaries. Efter det så gjorde jag ett nytt försök med att fixa fotoramen och efter en stund funkade den!!! Så nu står den på mitt skrivbord och bläddrar mellan diverse bilder :) Lagom till att fotoramen blev "klar" så var maten färdig, vi åt lax och färskpotatis. Nu har jag även tagit en kopp kaffe och tittat igenom alla bilder en gång till. Klockan fem ska vi åka ut till öarna och träffa vänner och det ser jag fram emot :) Tror vi ska grilla m.m Å sedan är det ju alltid roligt att träffa kompisar! :) Nu borde jag egentligen hoppa in i duschen och tvätta håret å sedan "göra mig fin" inför kvällen. Men jag är jäääääätteseg så drar ut på det till sista stund :P
Bjuder tillsist på en bild på fotoramen. Bilden är tagen 2006 när jag skulle spela pippi långstrump i en kabaré på skolan. Har dock inte på mig pippikläderna, men håret är i alla fall uppsatt ;) 
 
 
Ha en trevlig midsommar!!!!! 
Kraaaaam :) 
 

Grejar och fixar för fullt....

Hej!!
Klockan har passerat 00.00 så förvänta dig inget jätteseriöst inlägg.... xD I alla fall. Köpte solkräm, en utstickare till bokstäver på panduro, och en parmesanost i saluhallen när jag och mamma var på stan tidigare idag. När vi kom hem lagade vi lunch och åt ute på altanen :) Till efterätt blev det två koppar kaffe (en varm och en kall xD) och så lite jordgubbar till kaffet. Sedan tittade på några avsnitt av vampire diaries innan jag tog en cykeltur i det fina vädret. Efter det åt jag kvällsmat och tittade på en film med päronen som hette Flipped.
 
Efter det vet jag inte riktigt vad jag har gjort, helt plötsligt blev det Fredag. Skulle leta upp en gammal DVD-spelare och började gräva i alla flyttkartonger som står i min "garderob". Det slutade med att jag började instalera en fotoram, la över bilder från kameran till datorn, krånglade med ett minne, och bestämde mig för att fixa det i morgon (idag :P). Efter det fortsatte jag letandet och hittade några gammla dagböcker som jag skrev i när jag var liten. Sjukt roligt att läsa vad man tänkte när man var 9 år.... Efter att ha läst igenom alla dagböcker hittade jag en gammal spelkonsol med en speldosa till. Kommer ihåg att jag fick den i julklapp för jättemånga år sedan och blev helt överlycklig när jag fick den. Så var givetvis tvungen att prova om det gick att få igång den. Det ruselterade i springande fram och tillbaka genom huset för att leta efter batterier och skruvmejslar. När jag tillsist lyckats byta batterierna så funkade den inte. Blev så sjuuuuukt frustrerad!!!!!!! MEN i skriavndets stund kom jag på en grej som kanske kunde vara felet och gissa vad, JAG FICK IGÅNG DEN!!!!!! Nu ska jag bara lära mig hur man spelar också, hahah... I alla fall så har jag fortfarande inte hittat någon DVD-spelare och jag lyckades inte få fotoramen att funka MEN jag fick i alla fall igång spelet.... xD Nu sitter jag framför datorn och skriver (nähä :O) och matar min "låtsashund" på spelet. Borde nog verkligen fundera på att sova snart...... Men ska nog spela bara liiiiiite sims innan (ingen bra ide jag vet). Okej detta blev inte något så värst samanhängande inlägg men jag ursäktar mig med att det var ett tag sedan jag sov. I morgon/idag så är det i alla fall midsommarafton (no kidding) och då ska jag åka ut till en ö med familjen och träffa några vänner :) 
Ha det gött!!!! 
KRAMIS

Lyxfrukost!

Tjo!! Lovet bjuder på betydligt bättre väder idag så ska nog passa på och njuta lite :) I morse blev det bagels och jordgubbar till frukost, inte helt fel om du frågar mig ;) Tittade också på två avsnitt av vampire diaries, sjukt bra serie! Om en stund ska jag och mamma åka in till stan och uträtta några ärenden. Ska bland annat se om jag hittar några shorts. Om bara 20 dagar bär det av till Spanien!!!!!!! Längtar så jag tror jag dör!!! Ska bli så sjukt kul att spendera 10 dagar med underbara Lisa i sol och värme! Vi har bland annat planerat in ett äventyrsbad, gocart och så klart shopping ;) KRAMIS

Amerikanska bagels!

Hej!! 
Nu är mina bagels klara och dom blev jättegoda!! :D Rekomderar verkligen detta recept. Det tar ganska lång tid att göra, dom är ganska söta och blir inte så jättemånga (12 stycken) så det är kanske inget man bakar till vardags. Men om man vill ha lite lyxigare frukost eller bjuda hem någon på te och macka så är dessa perfekta! Här kommer receptet.
 
Mumsiga bagels :) 
 
Ingredienser: 
3,5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl strösocker 
0,5 msk salt
1 msk matolja 
540 g vetemjöl
1 st äggvita 
 
Till kokning: 
2-3 liter vatten 
1 msk strösocker 
 
Gör såhär: 
1. Blanda vatten, jäst, socker, salt och olja i en stor skål. Låt stå 4-5 minuter.
2.Tillsätt nästan allt mjölet och kör med elvispens degkrokar 2-3 minuter eller kör i köksmaskin. Knåda in mer mjöl efter behov på bakbord ca 5 minuter tills degen känns fast, smidig  och elastisk.
3. Låt stå och jäsa övertäckt ca 1 timme och skär därefter i 12 bitar. Knåda varje bit, rulla till en boll och gör ett hål i mitten med båda tummarna. Forma degen till en stor krans, hålet bör vara 2-3 cm. Låt jäsa på mjölad bänkskiva ca 10-15 minuter under duk.
4. Sätt ugnen på 200°. Koka upp en stor kastrull med 2-3 liter vatten och 1 msk strösocker. Lägg i de jästa degkransarna försiktigt, en i taget, och koka 1-1 1/2 minuter. Vänd dem gärna någon gång med en hålslev.
5. Ta upp degkransarna och låt dem rinna av lite innan du lägger dem på plåt med bakplåtspapper.
6. Pensla med uppvispad äggvita och strö eventuellt på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under duk.
 
Lycka till!! 
Kramis Lisa 

Mys med Trisse

 
Nu har jag städat färdigt och degen är alldeses strax färdigjäst. Medans jag väntar myser jag lite med min favoritkissse som har legat i min soffa heeeeeela dagen :) 

Bagels på G...

Hellu!!!!! 
Sommarlovet är i full gång men vädret håller väll inte riktigt med..... Ganska många utav mina kompisar är på konfaläger eller bortresta nu i början av sommaren så för det mesta roar jag mig själv. För några dagar sedan hittade jag ett recept på amerikanska bagels. Jag har aldrig smakat bagels men alla säger att det är jättegott så tänkte att jag ville testa att baka en sats. Så idag så blev det en bagels-bakar-dag :) Åkte iväg en sväng med cykeln till ica och köpte ingredienserna som saknades och nu har jag knådat ihop en deg som ligger nere i köket och jäser. Man skulle knåda degen ganska länge och ordentligt så är helt slut i armarna nu xD Bra träning hahahaha.... Nej men än så länge verkar det inte som om jag har misslyckats helt i alla fall. Det konstiga med bagels är att man ska koka dom i någon minut innan man gräddar dom i ugnen. Är lite nervös inför just det momentet, det gäller ju att dom håller ihop..... Nu ska degen i alla fall jäsa en timme och under tiden tänkte jag städa på rummet och bädda sängen. Om bagelsarna blir bra så lägger jag ut receptet på bloggen sedan, om inte så får jag uppdatera er om vad som gick fel.... Nej nu får jag ta mig i kragen och städa lite. 
Kramis kramis!!! :) 

Sims 3

Hej!!
Igår installerad jag Sims 3 på min dator och det är verkligen skitkul att spela!! Har typ spelat hela dagen, hehehehehe....... Men har även åkt en sväng till biltema, spelat frisbeegolf och tittat på en film med pappa. Tog precis en paus i spelandet och känner mig lite småtrött så får se om jag spelar en stund till eller tar och sover. Än så länge har jag inga planer för morgondagen, ska fixa lite smågrejer och blir nog en del spelande också :)

Kramis!!

Sommarlovsbakelse!

Hej! 
Här kommer receptet på sommarlovsbakelsen som jag "hittade på" idag. Den går ganska snabbt att slänga ihop, det som tar tid är när marängerna gräddas men det kan man göra i förväg. Annars är det smidigt och gott att bjuda på :)
 
 
Ingredienser:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
Marsanpulver eller liknande 
Mjölk 
Grädde
Bär, jag använde hallon och blåbär 
 
Gör såhär:

Börja med att baka marängerna.
 
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget. Spritsa ut bottnar i önskad storlek på en plåt. Sätt in i ugnen i knappt en timme, bottnarna ska lossa från pappret och inte vara sega inuti. Medans marängerna är i ugnen passa på att vispa grädden och röra ihop vaniljkrämen efter anvisningen på förpackningen. När marängerna är klara och har svalnat något, lägg på vaniljkrämen på hälften utav bottnarna, lägg sedan på dom andra botttnarna ovanpå och dekorera med bär och grädde. :) 
Lycka till!!! 
 
KRAM
 
 
 

Sommarlov!!!!!!!!!!

 
Sommarlovsbakelse á la Lisa 
 
Heeeeeej!!
Nu var det flera veckor sedan jag bloggad, fy på mig! Den senaste tiden har jag bakat två studenttårtor, gått på 3 studenter, badat massor, träffat vänner och fått nya vänner! Igår hade vi skolavslutning och idag är första dagen på sommarlovet. Idag har jag rensat massa bilder från datorn, uppdaterat den och instalerat sims 3. Jag och brorsan fixade lunch tillsamans och jag provade även att baka en ny efterätt! Lägger ut receptet i ett separat inlägg.  Nu sitter jag med en kopp kaffe i handen och funderar på vilken film jag ska se :) Livet är gött när man har sommarlov! 
 
KRAM
 
 

RSS 2.0